14 Şubat 2019 Perşembe

TATİL REZALETİ

Erken rezervasyondan ekonomik krizin ayyuka çıktığı bugünlerde yararlanalım istedim. İki senedir yapamadığımız tatili zorlayarak yapalım dedim. Ve nitekim burnumdan geldi.  İkizler ile beraber gideceğim tatil için,  rezervasyonumuzu internet üzerinden yaptım. ETS tur internet sitesi üzerinden  Asteria Kremlin Palace'a gitmeye karar verdim.

İşte rezalet bu noktada başladı.

Öncelikle ETS turdan bilinçsiz erkek bir müşteri temsilcisi beni arayarak benden muvafakatname istedi. Otel istemiş! Neden diye sorduğumda çocukların anne ve babasından bu belgeyi almam gerektiğini iletti. Ben anneleriyim dediğimde otele iletmek üzere telefonu kapattık.

1 saat sonra tekrar aradı ve otelin giriş esnasında velayet belgesini (ki kendisi vekalet dedi) görmek isteyebileceğini iletti.

"Anlayamadım" dedim. Çocukların vekaletinin  (bu noktada koptuğum için velayet bende de vekalet oldu) bende olduğunu ilettim. Vekaletnamenin özel bir şey olduğunu bunu gösteremeyeceğimi söyledim. Telefondaki erkek müşteri temsilcisi sorun çıkabileceğini iletti. Ayrıca bu "tek çocuğun" bana ait olduğunu bununla görebilecekleri gibi saçma bir şey söyledi. Ben de tek çocuk değil, ikizler dedim. Satın alma yaparken sayfada bir çocuğu yetişkin aldıklarını diğerini çocuk gösterdiğini anlattım. Bunu kendi sistemleri böyle gösteriyordu.
Neyse zorla ikiz olduklarına ikna ettim. Doğum tarihlerini söylerken normal doğum tarihi değil mi sorusu da beni benden aldı. Bir insanın birkaç doğum tarihi olduğu, birinin normal diğerlerinin anormal olduğunu da böylece öğrenmiş oldum.
Sonrasında bu beyefendi ile anlaşamayacağımı düşünerek Asteria Kremlin Palace'ı aradım. Orada görüştüğüm bayan böyle bir şey olmadığını ve özür diledi.
Akşam Ets Tur'dan callbacker müşteri temsilcisi aradı. Bayan müşteri temsilcisi konunun kendileri ile ilgili olmadığını otelin isteği olduğunu iletti. Oteldeki ilgili kişinin benim onları aramadığımı ayrıca iletmiş.

Gerçekten yalan söylemiştim!!!

Ben o kadar manyak bir insanım ki bu konuşmaların hepsini aslında uydurmuştum. İşte bu noktada ben de şalterler attı. Böyle bir terbiyesizliğe katlanmak haricinde bir de yalancı olmuştum. Velayetlerinin ben de olduğu , nufüs cüzdanlarında adımın yazdığı ikizlerimin annesi olduğumu, otele ispatlıyor olmak gücüme gitti.
Babaları aynı soyismi taşıdığı için yanına aldığı ş..r...tı ile onları tatile götürürken yaşadıkları rahatlık bir kez daha gözüme gözüme girdi. Ve anladım ki erkek egemen toplumda yaşıyoruz ve biz bekar annelerin hiçbir hakkı yok.

Çocukların soyisimleri neden babanın soyismi oluyor ya da nüfus cüzdanlarında hem annenin hem de babanın soyismi beraber yazamıyor ? Bütün gün düşündüm düşündüm. Nefretle doldum.

Yurtdışında yaşamak ile ilgili  konuştuğumda da beyin göçü  diyen, iki çocukla oralarda ne yapacaksın diyenler tek tek gözümün önüne geldi. Sanki şimdi Türkiye'de daha rahat bir hayatım varmış gibi.