20 Ekim 2014 Pazartesi

Soyismi Değişikliği...

    

Neden ben mağdurmuşum gibi davranılıyor. Boşanmanın bence en aşağılayıcı en ayrımcı en küçük düşürücü olan şeyi nedir  bir kadın için biliyor musunuz? Tek bir şeydir o da…Kadının soyismi değişikliği.. Bunun dışında hiç..!!! Bir de devlet  bunu tüm dünyaya duyurmak için, elektronik devlet olmuş ya! Tüm sistemlerinde yememiş içmemişler güncellemişler. Her yerden bu değişikliği pöööörrtletiyor karşıma. Seçim kağıdında, ssk da, vs... Eskiden bir evrak üst kattan alt kata 6 ayda inerdi. Ne güzel günlermiş meğersemJ   Eski kocalar hala işyerlerine evliyim diyebiliyorken  ben bunu heryerde güncellemek zorunda mıyım?

Yaşadığım en sıkıcı durumda şöyle oldu: Geçenlerde iş yeri hekimine ilaç yazdırdım. Tabi ki şirkette bilinen soyismimi verdim. Heryerde olduğu gibi bizim şirkette de vah vahçılarla, ne oldu neden ayrıldınız diyen sanki ailemin birinci ferdiymiş gibi özelime karışabileceğini düşünen densizler var.. Neyse, bugün şirketin anlaşmalı eczacısının kalfası gelmiş, sekreterya da ağzını yaya yaya “soyisim değişikliği olmuş herhalde.. doktora yazdırırken bir daha o soyismini verin.. sistemden bulamadık”  llleeeen...!!!  kadınn kadın.... o yayvan ağzını ıslak laylon terlikle döverim.. haberin olsun.. dedikodunun kol gezdiği sekreterya bölgesinde öyle konuşulur mu densiz.. Daha ne diyeyim..  


Ama benden boşananlara  tavsiye konuyu milletin ağzına tıkmak istiyorsanız , hiçbirşey olmamış gibi “olur canım” deyip oradan topuklamak elzemdir. Bu arada olayın olduğu gün doğum günümdü, sabah ta ex şirkete gül göndermişti.. Anlayacağınız milletin iyice kafası makara olduJJJ


Ha.. o güller ne oldu dersiniz? Soldu ..soldu..soldu...vee çöpü boyladı:):):):)